Hatlapos II

 

Ezt a Juszti Mamámtól:

Kép048 Kép049

____________________________________________________

Sződy Zsu ex-Getrós büfévezető jóvoltából ez a verzió is megvan :)

A Hatlapos receptje

A hatlapos azon sütemények közé tartozik, melyet nem kell bemutatni, hiszen szinte mindenki ismeri.. Ha viszont még nem próbáltad megsütni, akkor itt az ideje!
Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
8 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 dkg szalalkáli
2 dl tej

Krémhez:
35 dkg cukor
1 l tej
5 dkg kakaópor
6 ek liszt
10 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:
A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.
Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre.
A tésztát 6 felé vágjuk. Cipókba gyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon (gázsütő). (Vigyázat, hamar megsülnek!)
Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk.
A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük fel.

~ by Saiph Sapphire on December 24, 2014.

2 Responses to “Hatlapos II”

  1. Ez olyan finom!!!

  2. Megcsináltad? :-O

Na, gyerünk, úgyis be akarsz olvasni neki... :)